O nouă premieră în voleiul şimleuan

După ce a găzduit anul trecut, în premieră, faza naţională la volei masculin din cadrul Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar, la nivel de licee, Şimleu Silvaniei organizează la finalul acestei săptămâni, tot pentru prima dată, turneul final din cadrul aceleaşi competiţii la nivel de gimnaziu

Cele mai bune echipe de volei masculin din cadrul şcolilor gimnaziale din România se vor duela la finalul acestei săptămâni, la Şimleu Silvaniei, în cadrul fazei finale a Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar (ONSS). Competiţia este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Sălaj în colaborare cu Şcoala Gimnazială „Silvania” din Şimleu Silvaniei, Primăria şi Consiliul Local din Şimleu.
La competiţie s-au calificat opt echipe, câştigătoarele celor opt turnee zonale, printre ele şi Şcoala Gimnazială „Silvania” Şimleu Silvaniei, a cărei echipă este pregătită de profesorul Marius Oniga, antrenor secund al echipei de seniori, Phoenix Şimleu Silvaniei.
Celelalte şapte participante sunt: Şcoala Gimnazială „Mihail Sadoveanu” Fălticeni, Şcoala Gimnazială „Nifon Bălăşescu” Tulcea, Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” Ploieşti, Colegiul Naţional „Mircea Cel Bătrân” Râmnicu Vâlcea, Şcoala Gimnazială „Toma Cocişiu” Blaj, Liceul „Alesandru Papiu Ilarian” Dej şi Colegiul Naţional „Carol I” Bucureşti.
„Este pentru a patra oară şi pentru a treia oară consecutiv când ne calificăm la faza naţională. În 2008, am ocupat locul cinci, iar la celelalte ediţii, locul şase. Mă bucur că am reuşit să ajungem şi în acest an printre cele mai bune echipe din România şi că putem să ţinem pasul cu alte oraşe în care voleiul este o tradiţie. Având în vedere că Şimleu Silvaniei este un oraş mic, iar aria de selecţie este foarte redusă, bucuria este cu atât mai mare. Sper ca în acest an să obţinem un loc mai bun decât la ediţiile anterioare, mai ales că suntem gazda turneului final”, a declarat Marius Oniga, profesorul şi antrenorul echipei Şcolii Gimnaziale „Silvania” Şimleu Silvaniei.
Validarea echipelor, şedinţa tehnică şi tragerea la sorţi sunt programate joi după-amiaza, iar vineri va avea loc deschiderea oficială şi primele dueluri din faza grupelor. Sâmbătă se va continua cu jocurile din grupe şi cu cele din faza semifinală, iar duminică vor avea loc finalele şi festivitatea de premiere.
Partidele se vor desfăşura în sala de sport a Grupului Şcolar „Ioan Ossian” şi în Sala „Măgura” din Şimleu Silvaniei.
De menţionat că Şimleu Silvaniei a organizat anul trecut, tot în premieră, faza finală la volei masculin din cadrul ONSS, la nivel de licee.
Lotul echipei Şcolii Gimnaziale „Silvania” Şimleu Silvaniei: Ovidiu Man, Prian Bogdan, Raul Remeş, Vlad Rusu, Rareş Chiorean, Raul Cherecheş, George Perneş, Raul Cristuţiu, Takacs Erik şi Paul Pop. Antrenor: prof. Marius Oniga

 

Leave a Comment